دومین جلسه شورای اندیشه ورزی توسعه شهرستان چهاربرج
دومین جلسه شورای اندیشه ورزی توسعه شهرستان چهاربرج به ریاست دکتر قادر حبیبی فرماندار شهرستان چهاربرج در محل فرمانداری و با حضور اعضاء و با محوریت پویش "شهرستان بدون پلاستیک یا نه به پلاستیک" برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه فرماندار شهرستان ضمن تاکید بر راه انداری پویش شهرستان بدون پلاستیک یا نه به پلاستیک افزودند، پلاستیک یا نایلون به چند صد سال زمان نیاز دارد تا تجزیه بشود و یکی از مهمترین عوامل تولید گازهای گلخانهای ساخت لوازم پلاستیکی و کیسه های پلاستیکی است و در این راستا در سطح جهان برای اولین بار کشور بنگلادش در سال 2002 قوانینی در زمینه ممنوعیت استفاده از کیسه های پلاستیکی وضع کرد و سپس در کشورهای مختلف جهان قوانینی در این زمینه اتخاذ گردید و تلاش برای استفاده کمتر از پلاستیک (نایلون) با توجه به اثرات منفی آن بر انسان و محیط پیرامون بیشتر شد.
دکتر حبیبی در ادامه به راهکاری مختلفی که توسط اعضای محترم شورای اندیشه ورزی در این زمینه عنوان کرده بودند اشاره و تصریح کردند که راهکارهای مختلفی در این زمینه وجود دارد ولی ما باید در شهرستان چهاربرج به راهکارهای تاکید کنیم که قابلیت بومی سازی و اجرایی داشته باشد و بهتر است به دنبال راهکارهای نگردیم که قابل عملیاتی نداشته باشد و مهمتر از همه به راهکارهای تاکید داشته باشیم که مردم و خانوارها بتوانند در کنار مسئولین بوده و زمینه تغییر فرهنگی را مسیر سازند و در راستای راه اندازی پویش شهرستان بدون پلاستیک و نایلون با اشتیاق مشارکت نمایند. فرماندار چهاربرج در ادامه به اثرات زیانبار استفاده از نایلون های پلاستیکی در نانوایی ها اشاره و راهکارهای در این زمینه بیان نمودند.
در ادامه هر کدام از اعضا نکته نظرات و پیشنهادات خود را عنوان و در نهایت مصوباتی به شرح ذیل مصوب گردید؛
- استفاده شهروندان عزیز از کیسه های کتان و یا پارچه ای برای خرید نان و اهمیت دادن نانواییهای شهرستان به این مسئله.
- برگزاری جلسه مشترک در اسرع وقت با شهرداری و زیرگروه مرتبط با محیط زیست و شرکت خدماتی شهرداری در خصوص تفکیک زباله در مبدا و مقصد و حمایت از افرادی در این زمینه قصد دارند همکاری کنند.
- اختصاص روزی خاص با عنوان شهرستان بدون پلاستیک و پاکسازی محیط توسط مردم، مسئولین و گروه های مردم نهاد.
-بومی سازی انیمشن های حفاظت از محیط زیست و استفاده نکردن از پلاستیک و پخش آن در فضای مجازی برای استفاده کودکان و نوجوانان.